Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Second Life




To Second Life είναι ένα εικονικό τρισδιάστατο περιβάλλον, του οποίου η λειτουργία βασίζεται στο Internet. Δημιουργήθηκε από την Linden Research και παρουσιάστηκε στο κοινό το 2003 αλλά έγινε δημοφιλές το 2007. Τα κύρια χαρακτηριστικά του εικονικού κόσμου Second Life είναι τα εξής:

· Ο κόσμος είναι γεμάτος με δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί ο εγγεγραμμένος χρήστης. Μερικές από αυτές είναι να συναντηθεί και να δημιουργήσει ομάδες με άλλους χρήστες που βρίσκονται στο Second Life, να βρει ένα μέρος και να χτίσει το εικονικό του σπίτι ακόμα και να βρει μια δουλειά.
· Σε αυτόν τον εικονικό κόσμο το εμπόριο έχει σημαντικό ρόλο και για την επιτυχή διεξαγωγή του χρησιμοποιούνται τα ονομαζόμενα Linden Dollars, τα οποία είναι εικονικά χρήματα και αντιστοιχούν σε πραγματικά αμερικάνικα δολάρια. Η αναλογία ποικίλει ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση αλλά περίπου 1 αμερικάνικο δολάριο αντιστοιχεί σε 250 Linden Dollars.
· Η πιο σημαντική δυνατότητα που παρέχεται στους χρήστες είναι η έκφραση της δημιουργικότητας τους παρέχοντας τους εργαλεία για να κάνουν αυτό που σκέφτονται πραγματικότητα και να το παρουσιάσουν στους υπόλοιπους.

6 σχόλια:

Angel είπε...

Συμφωνω με ολα τα παραπανω, αλλα εχεις ξεχασει εναν πολυ σημαντικο παραγοντα. Την ποιοτητα της εικονας, οτι επηρεαζεται κατα πολυ απο τις δυνατοτητες του υπολογιστη. Πρεπει να εχεις καλα γραφικα και αρκετη μνημη για να μπορεις να πλοηγεισαι με ανεση. Καλη συνεχεια :)

天使 Cassiel είπε...

Σου παρέχει την δυνατότητα διαμέσου του εικονικού στοιχείου να βγάλεις πραγματικά χρήματα.Καθόλου κακό πράγμα:P

Pavlos Wemyss είπε...

Angela συμφωνώ αλλά πιστεύω ότι οι απαιτήσεις του είναι σχετικά μικρές σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα, όπως το Entropia Universe.

Pavlos Wemyss είπε...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά.

Angel είπε...

Α, υπαρχει και ενας παρομοιος online κοσμος, ο οποίος φτιάχτηκε πριν το Second Life το οποίο μου φαίνεται πιο ωραίο αλλα δεν είναι τόσο διαδεδομένο σε μας. Μπορεις να το δεις στο www.there.com

Pavlos Wemyss είπε...

nai gnorizo gia to there apla to theoro sxetika aploiko se sxesi me ta ipoloipa. Alla tha bei perigrafi kai gi ayto. Eyxaristo gia tis episimanseis.